NL EN

Studenten UHasselt betalen met hun PingPing studentenkaart

« terug

/media/thumbs/cache/fe5ac4d5e4ca043bc75f84d78643e12e_1444.jpg

Hasselt, 30 januari 2012

De UHasselt heeft een PingPing studentenkaart ingevoerd waarmee ook in het restaurant en aan de kopieermachines kan betaald worden. De Universiteit Hasselt is de eerste universiteit in België die het PingPing betalingssysteem op die manier ingevoerd heeft.

PingPing is de naam van de nieuwe alles-in-één studentenkaart. "Hierin verenigen we de studentenkaart, de oude bankkaart met Proton en de oude kopieerkaart", zegt woordvoerder Koen Santermans. "Studenten kunnen hun kaartsaldo makkelijk opladen aan de allereerste PingPing-oplaadautomaat via Bancontact, en eenvoudig en zeer snel betalen aan de kassa van het restaurant. De PingPing-oplaadautomaat is ontwikkeld door Xafax.

Betaalsysteem ook voor printen en kopiëren
De UHasselt is de eerste universiteit in Belgie die het betalingssysteem op die manier invoert. Het is ook de eerste studentenkaart waarmee rechtstreeks aan de printers en kopieermachines betaald kan worden. Een grote troef is dat studenten ook aan andere scholen zo kunnen betalen.

70 procent studenten
De invoering van de studentenkaart blijkt een succes, aangezien op korte tijd al meer dan 70 procent van de studenten in het restaurant met deze kaart betaalt. Ook het personeel heeft een vergelijkbare kaart op zak. Later dit jaar zullen ook de drank- en andere automaten van de UHasselt met het nieuwe betaalsysteem werken.

Zie ook:

15-05-2019
Nederlanders hebben vertrouwen in contant geld
lees meer...
13-03-2019
CSG Reggesteyn blij met overstap naar cloudbased printen
lees meer...
12-03-2019
Xafax presenteert Slimme oplossingen op het Nationale Bibliotheekcongres 2019
lees meer...
14-02-2019
82% van de Nederlanders nog niet bekend met nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2.
lees meer...
Ja, ik wil graag de Xafax nieuwsbrief ontvangen Aanmelden