NL EN

Xafax helpt ROC Midden Nederland besparen

« terug

/media/thumbs/cache/77aaa32137a06896171f918dcdafa39a_1551.png

Alkmaar, 19 oktober 2012

Om kosten te besparen is ROC Midden Nederland bezig met een efficiencyslag. Het papierverbruik drastisch te verlagen maakt daar deel van uit. Daarom wordt er alleen nog met centrale multifunctionals afgedrukt en het printgedrag wordt gemonitord met Pcounter van Xafax.

Het effect daarvan is al goed zichtbaar, zegt Dick Aarsen, manager bedrijfsbureau van het facilitair bedrijf. "Leerlingen printen 75 procent minder en medewerkers 50 procent. De besparing op toner- en papierverbruik van de tientallen losse laserprinters die we de deur uit hebben gedaan is daarbij nog niet meegeteld."

Onafhankelijke specialisten
Een beheer- en betaalsysteem als dat van Xafax wordt door leveranciers van multifunctionals vaak als extra service aangeboden. Dat ROC Midden Nederland daar geen gebruik van maakt en kiest voor een onafhankelijke leverancier is een bewuste keuze. Het ROC weet uit ervaring dat het opsplitsen van aanbestedingen de transparantie en flexibiliteit bevordert. Dick Aarsen: "Als wij multifunctionals aanbesteden willen we ons daar volledig op focussen. Als je in een tweede perceel van die aanbesteding praat over een betaalsysteem wordt het veel ingewikkelder."

Dat Xafax een specialist is op het gebied van betalingssystemen is ook belangrijk. "Ik vind het logisch dat je niet kiest voor een leverancier van multifunctionals die dat betalingssysteem erbij doet, maar voor een partij die echt verstand van zaken heeft.

Lees het gehele Schoolfacilities interview

15-05-2019
Nederlanders hebben vertrouwen in contant geld
lees meer...
13-03-2019
CSG Reggesteyn blij met overstap naar cloudbased printen
lees meer...
12-03-2019
Xafax presenteert Slimme oplossingen op het Nationale Bibliotheekcongres 2019
lees meer...
14-02-2019
82% van de Nederlanders nog niet bekend met nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2.
lees meer...
Ja, ik wil graag de Xafax nieuwsbrief ontvangen Aanmelden