NL EN

Klantcase Scholengemeenschap Were Di over mobiel printen in het onderwijs

« terug

/media/thumbs/cache/c4a0e5c33785256fcd52d8b42af1135d_1757.jpg

Alkmaar, 31 oktober 2013 - Bron: Schoolfacilities |

Alle nieuwe leerlingen in de onderbouw van Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard werken sinds vorig schooljaar met een laptop. Om dat goed te ondersteunen is in alle gebouwen en op het schoolterrein een draadloos netwerk beschikbaar. De printfaciliteiten zijn uitgebreid met mobiel printen.

ICT-coördinator Loet van Haperen en hoofd facilitaire zaken Henk van Gastel zijn hiervoor samen verantwoordelijk. “Dat mobiele devices hun intrede in het onderwijs doen zien wij al een paar jaren aankomen. Het onderwijs evolueert in de loop van enkele jaren naar een meer digitale onderwijsvorm. Wij zorgen ervoor dat we die ontwikkeling zo goed mogelijk ondersteunen en dat er geen technische belemmeringen zijn.”

Betaald printen

Were Di gebruikt al sinds de opening van de nieuwbouw het Xafax-betaalsysteem in combinatie met een aantal multifunctionals verspreid over de gebouwen. Leerlingen kunnen hun netwerksaldo opwaarderen bij automaten die bij de receptie staan. Als ze iets afdrukken worden de kosten van het tegoed af gehaald. Loet van Haperen: "De pas is gekoppeld aan het account van de leerling. Er staat geen geld op. Als een leerling zijn pas nu kwijt is, is dat geen ramp. Hij is geen geld kwijt en wij kunnen het saldo op de nieuwe pas zetten."

Mobiel printen

Het afdrukken vanaf een mobiel apparaat is heel eenvoudig. Een leerling gaat naar een webportal, meldt zich aan met zijn educatief account en stuurt zijn printopdracht op. Daarna kan hij die opdracht bij elke willekeurige multifunctional in de school ophalen. "Zodra de leerling zich bij een printer identificeert met zijn pas komt zijn opdracht uit die printer rollen en worden de kosten van zijn tegoed gehaald." Were Di heeft ervoor gekozen om de webportal voor mobiel printen ook buiten de school toegankelijk te maken. Dat wordt vooral door docenten veel gebruikt. Die sturen in het weekeinde alvast proefwerken naar de printer en halen die maandagochtend op.

Aanrader

Richting scholen die belangstelling hebben voor een mobiele printoplossing is Loet van Haperen is enthousiast over EveryonePrint in combinatie met de betaaloplossing van Xafax. "Leerlingen en medewerkers maken er honderden keren per week gebruik van en ik krijg eigenlijk nauwelijks klachten. Wij waren één van de eerste scholen in Nederland die ermee gingen werken. Dat verklaart dat we wat aanloopproblemen hebben gehad, maar nu draait het stabiel en – niet onbelangrijk – deze oplossing is verreweg het goedkoopst. Ik zou het andere scholen zeker aanraden."

Lees het gehele klantverhaal van SG Were Di

Meer informatie

Wilt u meer weten over mobiel en draadloos printen? Neem direct contact op voor de mogelijkheden

Zie ook
Download en probeer EveryonePrint
- EveryonePrint referenties

15-05-2019
Nederlanders hebben vertrouwen in contant geld
lees meer...
13-03-2019
CSG Reggesteyn blij met overstap naar cloudbased printen
lees meer...
12-03-2019
Xafax presenteert Slimme oplossingen op het Nationale Bibliotheekcongres 2019
lees meer...
14-02-2019
82% van de Nederlanders nog niet bekend met nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2.
lees meer...
Ja, ik wil graag de Xafax nieuwsbrief ontvangen Aanmelden