NL EN

Xafax neemt betaalmiddel chipknip over (1 april)

« terug

/media/thumbs/cache/abef391ceea6b7ef26dde2a4bd93ace5_1839.png

Alkmaar, 1 april 2014 |

Overname chipknip?

Kijk naar de datum: 1 april ! 

Maar het aftellen naar 1 januari 2015 is begonnen. Dan stopt de Chipknip.

Xafax Nederland, leverancier van elektronische betaalsystemen en IT-oplossingen neemt per direct het betaalmiddel Chipknip over van merkeigenaar Currence. De overname volgt op een intensieve samenwerking van 18 jaar tussen beide partijen. Met de overname van Chipknip is, ondanks eerdere berichten, de toekomst van het betaalmiddel verzekerd.

Alkmaar 1 april 2014 – Xafax werkt al sinds 1996 met Chipknip en heeft sindsdien talloze betaaloplossingen rond de betaalmethode ontwikkeld. Chipknip bewees de afgelopen jaren zijn toegevoegde waarde vooral in de segmenten parkeren, vending (verkoopautomaten) en catering (bedrijfskantines).

Hoewel Currence aanvankelijk het einde van Chipknip bekendmaakte, wordt met deze overname nieuw leven geblazen in de elektronische portemonnee. Xafax ziet volop kansen om het betaalproduct voort te zetten.

Ewout Vet, algemeen directeur van Xafax: “Wij zijn zeer verheugd dat we de Chipknip kunnen voortzetten. Deze overname sluit volledig aan op onze strategie om de positie op het gebied van elektronische betalingen te versterken. Met deze acquisitie bieden we klanten toegevoegde waarde met een zeer uitgebreid aanbod van betaaldiensten”.

Currence is ook erg enthousiast over de overname door Xafax: “Wij werken al jaren prettig en succesvol samen met Xafax. Met haar uitgebreide kennis en ervaring gaat Xafax zeer succesvol worden met Chipknip.”


> Ik wil meer informatie over Xafax NetPay®
> Bekijk de productpagina van Xafax NetPay®

15-05-2019
Nederlanders hebben vertrouwen in contant geld
lees meer...
13-03-2019
CSG Reggesteyn blij met overstap naar cloudbased printen
lees meer...
12-03-2019
Xafax presenteert Slimme oplossingen op het Nationale Bibliotheekcongres 2019
lees meer...
14-02-2019
82% van de Nederlanders nog niet bekend met nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2.
lees meer...
Ja, ik wil graag de Xafax nieuwsbrief ontvangen Aanmelden