NL EN

Nieuw betaalsysteem voor Bibliotheek Noordwest Veluwe

« terug

/media/thumbs/cache/0742075fd4ba6076b1cf93c4c4117dab_1893.jpg

Alkmaar, 30 september 2014 |

Sinds kort hebben de bibliotheekvestigingen van Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten nieuwe betaalautomaten. Met de komst van deze Xafax PinStations kan men alleen nog maar Pinbetalingen doen in de vestigingen.

De keuze voor Xafax PinStation is gemaakt in verband met de veiligheid van de klanten en van de medewerkers. Ook geeft het  medewerkers meer tijd om te doen waar ze goed in zijn; klanten adviseren op het gebied van lezen, leren en informeren.

Risico's contant geld

Aanleiding voor deze verandering is de uitkomst van een risico-evaluatie: contant geld in de vestigingen kan mensen op verkeerde ideeën brengen en brengt voor klanten en medewerkers van de bibliotheek risico’s met zich mee. Daarnaast is het door te kiezen voor PinStations mogelijk dat het gebruik van internet, printen en kopiëren zonder tussenkomst van een medewerker afgerekend kan worden. Klanten hoeven niet meer te wachten tot er een medewerker beschikbaar is om hun contant geld aan te nemen.

Werking van de PinStations

Bij de PinStations kan men een openstaande bedrag voldoen, maar kan men ook een tegoed zetten op het bibliotheekpasje. Met dit tegoed kan men in de vestiging betalen voor diensten als internetgebruik op de PC’s, kopiëren en/of printen. Voor bibliotheekleden blijft het gebruik van internet met een maximum van 30 minuten per dag gratis.

Ook niet-leden van harte welkom

Bezoekers die geen lid van de bibliotheek zijn, zijn ook nog steeds van harte welkom. Zij kunnen een tegoedbon kopen bij de PinStation om hun internetgebruik, printjes en kopietjes te betalen.

> Ik wil meer informatie over de Xafax PinStation
> Bekijk de productpagina van de PinStation

15-05-2019
Nederlanders hebben vertrouwen in contant geld
lees meer...
13-03-2019
CSG Reggesteyn blij met overstap naar cloudbased printen
lees meer...
12-03-2019
Xafax presenteert Slimme oplossingen op het Nationale Bibliotheekcongres 2019
lees meer...
14-02-2019
82% van de Nederlanders nog niet bekend met nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2.
lees meer...
Ja, ik wil graag de Xafax nieuwsbrief ontvangen Aanmelden