NL EN

Xafax introduceert contactloos betalen bij printers en multifunctionals

« terug

/media/thumbs/cache/21125c809a08c833f669a4226110821a_1628.jpg

Alkmaar, 20 november 2014 |

Xafax Nederland, leverancier van betaalsystemen en IT-oplossingen, introduceert contactloos betalen bij printers en multifunctionals, een nieuwe betaalmethode voor het snel en eenvoudig afrekenen van printjes en kopietjes met de bankpas.

Xafax is de eerste leverancier in Nederland die komt met de nieuwe betaalmethode voor printers en multifunctionals. Het gaat om een universele oplossing die werkt met alle merken zoals Ricoh, Canon, Xerox, Sharp en Konica Minolta. Het systeem werkt samen met de EveryonePrint, de oplossing voor mobiel, cloud en printspot printing.

Contactloos betalen

Contactloos betalen is de snelste en meest eenvoudige manier van betalen met een bancair betaalproduct. Bij contactloos betalen hoeft de consument geen pincode in te toetsen bij het afrekenen, maar slechts zijn betaalkaart tegen een kaartlezer aan te houden.

ABN Amro, ING en Triodos geven sinds vorig jaar nieuwe passen uit die geschikt zijn voor contactloos betalen. Rabobank, die tot nu toe achterbleef, start in het eerste kwartaal van 2015 met de uitrol van nieuwe bankpassen.

De nieuwe betaalwijze is voor organisaties ideaal tijdens drukte. Het betaalgemak zorgt voor een grotere doorloopsnelheid. Xafax voorziet dan ook een sterke groei in het aantal organisaties dat contactloos betalen binnenkort accepteert.

Prima alternatief

Fokko Duijzer, commercieel directeur van Xafax: “Contactloos betalen is een simpel en praktisch systeem. Het is een prima alternatief maar daarnaast ook perfect te combineren met Xafax NetPay®. De consument betaalt met zijn eigen bankpas met zogenoemde NFC chip. Je legt je pas gewoon op de betaalterminal en de betaling wordt direct uitgevoerd en het bedrag van je bankrekening afgeboekt”.


Bijlage FormaatDatum

Xafax introduceert contactloos betalen voor printers en multifunctionals  

 PDF 20.11.2014
15-05-2019
Nederlanders hebben vertrouwen in contant geld
lees meer...
13-03-2019
CSG Reggesteyn blij met overstap naar cloudbased printen
lees meer...
12-03-2019
Xafax presenteert Slimme oplossingen op het Nationale Bibliotheekcongres 2019
lees meer...
14-02-2019
82% van de Nederlanders nog niet bekend met nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2.
lees meer...
Ja, ik wil graag de Xafax nieuwsbrief ontvangen Aanmelden