NL EN

Stagiaires Xafax vertellen

« terug

/media/thumbs/cache/eab1b4b54b139b20d4572b84a865fb3e_2182.jpg

Alkmaar, 15 juni 2017 |

Xafax focust niet alleen op cashless en contactloos betalen, maar ook op de toekomst van studenten. Het bedrijf biedt namelijk op meerdere afdelingen stageplekken aan. Op dit moment zijn er drie stagiaires werkzaam bij Xafax: Arne, Steyn en Laura.

Arne Lont, 22 jaar, is bezig met zijn afstudeeronderzoek op de afdeling Marketing/Verkoop. Hij komt van de Hogeschool InHolland in Alkmaar.

Steyn Klaver, 21 jaar, zit in zijn eerste jaar van Marketing & Communicatie aan het Horizon College Hoorn en doet een meewerkstage bij Sales Support. Laura Hekker, 20 jaar, is eerstejaars student Marketing Communicatiemanagement aan Schoevers te Amsterdam en zit net als Steyn op de afdeling Sales Support.

Fijne ontvangst

De drie stagiaires zijn het erover eens dat ze erg vriendelijk en open zijn ontvangen door de medewerkers van Xafax. Dit zorgde ervoor dat ze zich snel thuis voelden binnen het bedrijf. Alle medewerkers kwamen kennismaken en maakten een praatje om ze beter te leren kennen.

Leerzame stage

Ze vinden het erg leerzaam om stage te lopen bij Xafax. Steyn en Laura vinden vooral leuk dat ze betrokken worden bij meerdere processen van het bedrijf. Van de telefoon opnemen als een klant belt tot een storing oplossen op locatie bij een klant. Arne kan achter de schermen van de ontwikkeling meekijken. “Ik stond er nooit bij stil hoe dat allemaal in zijn werk gaat. En welke verschillende betaalmethodes er zijn. Dat vind ik vooral interessant aan mijn stage”. Wat hem ook erg trekt is om te zien hoe de directie omgaat met de veranderingen binnen de branche. “Het is enorm in ontwikkeling en Xafax probeert daar zo goed mogelijk op in te spelen, heel leerzaam” aldus Arne.

Hulp van collega's

De 3 stagiaires ervaren hun collega’s als toegankelijk, vriendelijk en behulpzaam. Arne organiseert een kennisbijeenkomst voor zijn afstudeeronderzoek en zijn collega’s maken hier tijd voor vrij. De directe collega’s van Steyn en Laura willen hen zo veel mogelijk leren en helpen. Naast het serieuze werk is er gelukkig ook altijd wel iets waar om gelachen kan worden.

Xafax aanrader?

Alle drie zouden ze Xafax aanraden als stageplek. “Dit is goed bedrijf om af te studeren” vindt Arne. “Ik kan een onwijs interessant onderzoek uitvoeren dankzij goede begeleiding en bijdrages van collega’s.” Hij heeft ook een tip voor toekomstige afstudeerders. “Maak je opdracht al zo duidelijk mogelijk voordat je begint, dat scheelt tijd!” Steyn vindt dat Xafax voldoende mogelijkheden biedt om te groeien in je vaardigheden. Laura geeft aan dat Xafax vooral leerzaam is omdat het bedrijf in een branche zit die constant verandert, zo kun je goed zien hoe alles in zijn werk gaat.

Wil jij stage lopen bij een interessant en leuk bedrijf? Stuur je CV en motivatie dan op. Wie weet zien wij jou binnenkort bij Xafax over de vloer!

Door: Laura Hekker

17-10-2019
Xafax aanwezig op BiebCloud Congres 2019
lees meer...
16-09-2019
PSD2, wat is dat nou precies?
lees meer...
22-07-2019
Verschuiving richting elektronisch betalen zet verder door
lees meer...
15-05-2019
Nederlanders hebben vertrouwen in contant geld
lees meer...
Ja, ik wil graag de Xafax nieuwsbrief ontvangen Aanmelden