NL EN

Contactloos betalen populairste manier om te pinnen

« terug

/media/thumbs/cache/09f49f761bdfe42d730c6ea5f42320ef_2107.jpg

Alkmaar, 19 september 2018 |

Dat contactloos betalen de toekomst is wisten wij bij Xafax al lang. Toen wij een nieuwsbericht tegenkwamen van Mastercard, dat dit nu de populairste manier van afrekenen met de pinpas is in Nederland, verbaasde ons dat ook niks.

In het artikel wordt gesteld dat 51% van de betalingen in juli werd uitgevoerd door middel van contactloos betalen, volgens de cijfers van Mastercard. Daarmee is het voor het eerst dat je pinpas tegen het apparaat aanhouden populairder is, dan je pinpas in het apparaat steken.

In heel Europa verdubbelde het aantal contactloze betalingen zelfs, met een groei van maar liefst 97%. De Tsjechen steken er ver boven uit, waar 93% van de betalingen al contactloos gebeurt. Onze zuiderburen daarentegen lopen nog aardig achter met maar vijf procent.

Meer manieren in ontwikkeling

De zakelijke wereld staat in de tussentijd ook niet stil, zij zijn druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe manieren om contactloos te betalen. Zo is het al een tijdje mogelijk om met je smartphone te betalen, echter op dit moment is dat alleen nog mogelijk met Android toestellen.

Sinds kort kunnen mensen met een telefoon of smartwatch van Apple in het buitenland ook betalen met Apple Pay. Wanneer dit in Nederland beschikbaar wordt is helaas nog niet bekend. Daar blijft het niet bij, naast betalen met je smartphone is ABN-AMRO bezig met het testen van zogenaamde ‘wearables’. Contactloos betalen met een armband, ring, horloge of sleutelhanger komt steeds dichterbij. Sinds begin dit jaar kunnen een paar honderd proefpersonen daardoor al betalen op deze manier. 

Meer informatie over Contactloos betalen

17-10-2019
Xafax aanwezig op BiebCloud Congres 2019
lees meer...
16-09-2019
PSD2, wat is dat nou precies?
lees meer...
22-07-2019
Verschuiving richting elektronisch betalen zet verder door
lees meer...
15-05-2019
Nederlanders hebben vertrouwen in contant geld
lees meer...
Ja, ik wil graag de Xafax nieuwsbrief ontvangen Aanmelden