Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Bankpas is verleden tijd

Maarten Grooff Maarten Grooff
Bankpas is verleden tijd

Er is in de eerste acht maanden al meer met de smartphone betaald dan in heel 2020. Dit blijkt uit cijfers van Bancontact Payconiq Company. In het coronajaar 2020 werd de mobiele telefoon al populairder als betaalmiddel maar dit jaar is dit nog veel meer gegroeid. In totaal werd tussen januari en augustus 125 miljoen keer met de smartphone betaald. Dit is een groei van 69%.

Voor online aankopen valt de dominantie van de smartphone vooral op. Een QR-code scannen met je mobiele telefoon is namelijk veel makkelijker dan met een kaartlezer en bankpas. Ook in de fysieke winkel is betalen met smartphone populairder.

 

ABN Amro

Naast het betalen met de mobiele telefoon is het tegenwoordig ook mogelijk om contant geld op te nemen met je smartphone. Klanten van ABN Amro kunnen namelijk zonder bankpas geld opnemen uit geldautomaten van Geldmaat. Hiervoor werkt ABN Amro samen met Geldmaat en Mastercard. Op de geldmaat kunnen klanten kiezen op de optie ‘zonder betaalpas’. Na het scannen van de QR-code die dan op het scherm komt, wordt automatisch de app van de bank geopend. Vervolgens moet er ingelogd worden op de app. Eenmaal ingelogd kan de klant een gewenst bedrag invoeren  en de geldopname bevestigen. Met deze vorm van geld opnemen zijn geen extra kosten verbonden.