Menu
Contact
Menu Contact

Xafax staat voor innovatieve betaalsystemen en IT-oplossingen

Eenvoudig, veilig en slim betalen
bekijk alle oplossingen
Payment

Wij leveren online betaal-, loyaliteit-, en printdiensten, kiosk en werkplekoplossingen voor vele toepassingen. Van eenvoudige tot geavanceerde systemen.

Volledige ontzorging bij betalen en ICT

Met de expertise en de ervaring die wij in de afgelopen decennia hebben verzameld, kunt u met elk vraagstuk op gebied van cashless betalen, ICT en printing bij ons terecht. Wij leveren het totaalpakket: u hoeft zich dus nergens zorgen over te maken.

Gerrit Rietveld Academie

"Het is ons opgevallen dat het personeel dat bij Xafax werkt vaak lang in dienst blijft. Er is dus weinig verloop, waardoor specifieke klantkennis behouden blijft. Dat vinden wij heel belangrijk!"

Onze oplossingen
 • Betaald printen en kopiëren

  Xafax levert een universeel betaalsysteem en biedt hiermee compleet inzicht in alle printactiviteiten. Met een printsysteem van Xafax wordt betaald printen en kopiëren eenvoudig en maak je een einde aan de verspilling.

 • Integrale (betaal)oplossing voor het onderwijs

  Xafax levert multifunctionele betaalsystemen en slimme printoplossingen. Alles online zodat je efficiënt en makkelijk werkt, terwijl je kosten bespaard.

Gerrit Rietveld Academie
Landstede Groep

“Xafax is een hele toegankelijke organisatie. Je hoeft nooit twee keer dezelfde vraag te stellen.”

Onze oplossingen
 • Cloud printing

  De mobiele printoplossing van Xafax maakt het mogelijk om vanaf elk device te printen.

 • Betaal printen en kopiëren

  Met een printsysteem van Xafax wordt betaald printen en kopiëren eenvoudig en maakt je een einde aan de verspilling.

Landstede Groep
Edese Golf Club Papendal

"Pieter kent de golfwereld erg goed. Hij komt bij veel golfclubs en heeft daarom veel inzicht in de ontwikkelingen. Als ik ergens tegenaanloop kan hij me nuttige tips geven en verder helpen. Zo gebruiken we elkaars kennis. Daar ben ik erg blij mee.”

Onze oplossingen
 • Clubkaart

  Geïntegreerde clubkaart voor betalingen in het clubhuis, inschrijvingen voor wedstrijden en meer.

 • Ballenautomaat en tassenloods

  Automatisering van de ballenautomaat met een specifiek pasje voor betalingen en toegang tot de tassenloods.

 • Opwaardeerautomaat

  Zelfstandig en eenvoudig saldo opladen via het opwaardeerautomaat.

 • Incheckpalen

  Efficiënt inchecken via incheckpalen.

 • Koppeling met iBirdies

  Vereenvoudigd inchecken via mobiele app met iBirdies-koppeling.

Edese Golf Club Papendal
Bibliotheek Enschede

"De laagdrempelige en informele manier van communiceren is echt een goede manier van communiceren. Dat is echt een sterk punt van Xafax."

Onze oplossingen
 • EasyAccount+

  EasyAccount+ (EAP) is een totaaloplossing voor het beheren, betalen en registreren van vele faciliteiten in de bibliotheek. EAP bestaat uit slimme selfservice modules, zoals werkplekken en ruimtes reserveren, ticket verkoop en tegoed (bonnen) kopen, waarmee je voor leden en niet-leden een uiterst gebruiksvriendelijke (betaal)omgeving creëert.

 • PinStation Kiosk

  De PinStation Kiosk is een multifunctionele selfservice Kiosk. Uw gasten kunnen zonder tussenkomst van een medewerk(st)er werkplekken, ruimtes en goederen reserveren. Dit kan via onze EasyReservations module.

 • De Slimme Werkplek

  De Slimme Werkplek biedt bezoekers een volledig uitgeruste en up-to-date werkplek. Deze werkplek wordt door Xafax beveiligd en up-to-date gehouden. Geen omkijken naar het beheer, want die nemen wij voor je uit handen. Zo kunnen medewerkers zich focussen op andere taken. Daarnaast is de werkplek extreem energiezuinig.

 • EasyPrint

  EasyPrint is een complete oplossing voor (betaald) printen, kopiëren, scannen, Follow Me printing en beveiligd printen in de bibliotheek. EasyPrint koppelt iedere printer of multifunctional aan het EasyAccountPlus (EAP) cloud platform.

Bibliotheek Enschede
Klant bibliotheek Zuid-Kennemerland aan het woord

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft twaalf vestigingen in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Hillegom en Zandvoort. Steeds meer mensen weten de Bibliotheek Zuid-Kennemerland te vinden om er te lezen, te studeren en elkaar te ontmoeten.

Onze oplossingen
 • Pinstation Kiosk
 • Slimme werkplek
 • EasyPrint
de Bibliotheek Zuid-Kennemerland
De Bibliotheek Deventer

De Bibliotheek zocht een totaaloplossing voor het beheren, betalen en registreren van de vele faciliteiten in de bibliotheek.

Onze oplossingen
 • EasyAccount+

  EasyAccount+ (EAP) is een totaaloplossing voor het beheren, betalen en registreren van vele faciliteiten in de bibliotheek. EAP bestaat uit slimme selfservice modules waarmee u voor uw leden en niet-leden een uiterst gebruiksvriendelijke (betaal)omgeving creëert.

 • Pinstation Kiosk

  De PinStation Kiosk is een multifunctionele selfservice Kiosk. Uw gasten kunnen zonder tussenkomst van een medewerk(st)er werkplekken, ruimtes en goederen reserveren. Dit kan via onze EasyReservations module.

 • EasyPrint

  EasyPrint is een complete oplossing voor (betaald) printen, kopiëren, scannen, Follow Me printing en beveiligd printen in de bibliotheek. EasyPrint koppelt iedere printer of multifunctional aan het EasyAccountPlus (EAP) cloud platform.

Bibliotheek Deventer
"De wachtrijen zijn verdwenen"
Onze oplossingen
 • Netpay & myNetPay

  Door het installeren van NetPay in de cloud draagt Xafax de verantwoordelijkheid voor het beheer. Alle betaalpunten zoals kassa’s en verkoopautomaten worden vanuit de hosting gemonitord. Gebruikers hebben een aantal betaalmogelijkheden afhankelijk van de categorie waartoe ze behoren en betalen met: studentenkaart, de myNetPay app, QR-code en bankkaart (Apple Pay, Google Pay,…) 

 • myNetPay app

  Met myNetPay app kan er mobiel betaald worden bij elke kassa, automaat en printer. De app heeft bovendien handige functies zoals saldo check, opwaarderen en transacties inzien.

 • NetPay Tickets

  NetPay Tickets is een module van NetPay waarmee prepaid tickets aangemaakt en geprint kunnen worden. Hiermee kan eenmalig een tegoed worden uitgegeven waarmee gebruikers kunnen betalen. 

Thomas More Hogeschool
Volledige ontzorging voor Bibliotheek Weert

Op het oog lijkt er weinig veranderd in bibliotheek Weert, totdat u gebruik heeft gemaakt van een van de pc’s. Ze zijn een stuk sneller geworden. En als u er op gaat letten, ziet u ook bijzonder weinig pc's meer. Wat overblijft is een monitor, toetsenbord en muis. Welkom bij Slimme Werkplek van Xafax!

Onze oplossingen
 • Kiosk

  De Kiosk is een selfservice betaalautomaat voor het afrekenen van boete-, contributie, en leengelden, gamen en andere bibliotheekfaciliteiten zoals printen en kopiëren, voor zowel leden als gasten.

 • Library

  EasyAccount+ (EAP) is onze totaaloplossing voor het beheren, betalen en registreren van vele faciliteiten in de bibliotheek. EAP bestaat uit slimme selfservice modules waarmee u voor uw leden en niet-leden een uiterst gebruiksvriendelijke (betaal)omgeving creëert.

 • Slimme Werkplek

  Met Slimme Werkplek biedt u uw bezoekers een volledig uitgeruste en up-to-date werkplek. En u hoeft hier niets voor te doen, want wij nemen werk van u over. Zo houdt u tijd en geld over.

Bibliotheek Weert
Een Cashless Golf oplossing

Golfpark Wilnis was op zoek naar een leverancier die kon ondersteunen bij het cashless maken van de golfbaan.

Onze oplossingen
 • Cashless Golf

  Met Cashless Golf kunnen leden en gasten betalen met hun bankpas, creditcard, ledenkaart, tag, prepaidkaart of de app via het myCashless Golf platform. Hierbij kunt u denken aan het afrekenen in de horeca, bij de golfballen automaat of de golfshop.

 • Kassa interface i.c.m. Eijsink booq

  In het geval van Golfpark Wilnis hebben wij ons platform gekoppeld aan het kassasysteem booq van Eijsink. Hierdoor kunnen leden en gasten op het terras direct betalen op de handterminal van Eijsink en kan de bon op rekening gezet worden.

 • Toegangscontrole

  Naast het betaalsysteem hebben wij ook een toegangscontrole geïnstalleerd. Bij de poort van de club staat een terminal waarmee QR-codes gelezen kunnen worden. Leden kunnen hier de poort openen met de app wanneer de club vroeg in de ochtend nog niet geopend is. 

Golfpark Wilnis
De NetPay Giftcard bracht uitkomst

Brouwerij 't IJ was op zoek naar een partner om haar klantenbinding te vergroten. De cadeaukaart van Xafax bracht uitkomst.

Onze oplossingen
 • NetPay Giftcards

  De NetPay giftcard module is ontwikkeld voor het uitgeven van cadeaukaarten. Op deze kaarten kan een tegoed naar keuze gezet worden. Vervolgens kunnen deze kaarten gebruikt worden om af te rekenen bij in dit geval de locaties van Brouwerij 't IJ. 

Brouwerij 't IJ
Klantervaring GP Groot

GP groot was op zoek naar een partner om een contactloze betaaloplossing op de koffiemachine aan te sluiten en een cashless oplossing voor een koffiedeal.

Onze oplossingen
 • NetPay Tickets

  Netpay Tickets is een module van Netpay waarmee prepaid tickets aangemaakt en geprint kunnen worden. Hiermee kan eenmalig een tegoed worden uitgegeven waarmee gebruikers kunnen betalen. Denk hierbij aan de mogelijkheden voor festivals, beurzen en koffieautomaten.

GP Groot
Klantervaring Aeres Hogeschool

De Aeres groep was op zoek naar een specialist op gebied van cashless betaalsystemen die een onafhankelijke positie in de markt inneemt.

Onze oplossingen
 • Payment

  Xafax NetPay® is een universeel cashless betaal- en loyaliteitplatform voor optimaal betaalgemak. Je betaalt met een speciale NFC pas, tag of smartphone door deze bij een betaalpunt te scannen. NetPay maakt betalen eenvoudig, veilig en goedkoper.

 • Cashless vending

  Wat u ook via uw automaat verkoopt. Met de meest veelzijdige terminal die er is maakt u het uw klanten wel heel makkelijk om uw producten aan te schaffen. Met de bankpas of via de telefoon applepay of credit cards. Waar uw klant zich veilig bij voelt kunt u faciliteren.

 • Betaald printen & kopiëren

  Xafax levert een universeel betaalsysteem en biedt hiermee compleet inzicht in alle printactiviteiten. Met een printsysteem van Xafax wordt betaald printen en kopiëren eenvoudig en maakt u een einde aan de verspilling.

Aeres
Klantervaring CSG Reggesteyn

CSG Reggesteyn zocht een onafhankelijke leverancier voor een cloudbased printoplossing inclusief betaalsysyteem.

Onze oplossingen
 • Cashless vending

  Ons Cashless vending betaalsysteem zorgt voor een snelle en eenvoudige betaling bij uw vending automaten, zoals frisdrank- en snoepautomaten of loketautomaten.

 • Hosted printing

  Het beheren van een printomgeving is arbeidsintensief, vaak ingewikkeld en duur. Steeds meer organisaties kiezen er dan ook voor om het totale beheer van printen uit te besteden met de hosted printoplossing van Xafax!

 • Payment

  Xafax NetPay® is een universeel cashless betaal- en loyaliteitplatform voor optimaal betaalgemak. Je betaalt met een speciale NFC pas, tag of smartphone door deze bij een betaalpunt te scannen. NetPay maakt betalen eenvoudig, veilig en goedkoper.

CSG Reggesteyn
Vorige referentie
Volgende referentie
Case Study: Gerrit Rietveld Academie
Case Study
01 feb
Case Study: Gerrit Rietveld Academie
"Het is ons opgevallen dat het personeel dat bij Xafax werkt vaak lang in dienst blijft, waardoor specifieke klantkennis behouden blijft!"
Je bedrijfsprinter beveiligen: eenvoudige stappen voor maximale veiligheid
Tips
24 jan
Essentiële beveiligingsmaatregelen voor je bedrijfsprinter
Bescherm je bedrijfsinformatie: Efficiënte strategieën voor het beveiligen van je bedrijfsprinter tegen cyberdreigingen.
Case Study: Air Miles
Case Study
22 jan
Case Study Air Miles
Lees hoe Xafax Air Miles ondersteunt met op maat gemaakte IT-oplossingen.
De 5 grootste cyberrisico's voor bedrijven
Tips
09 jan
Top 5 cyberrisico's voor bedrijven: strategieën voor bescherming en preventie
Bescherm je bedrijf tegen phishing, malware en meer: Top 5 cyberrisico's en hoe ze te voorkomen.
Het belang van het updaten van printerdrivers
Tips
29 dec
Het belang van het updaten van printerdrivers
Zorg voor efficiënt printen met bijgewerkte printerdrivers. Voorkom problemen, verhoog veiligheid met onze tips.
Grip op printen: de voordelen van PaperCut in het onderwijs
Tips
14 nov
Grip op printen: De voordelen van PaperCut in het onderwijs
Ontdek hoe de juiste printmanagementsoftware papier bespaart, printgedrag bewaakt, gegevens beschermt en flexibiliteit biedt.
7 voordelen van cloud based oplossingen
Tips
23 okt
7 voordelen van cloud based oplossingen
Cloud based oplossingen bieden nieuwe mogelijkheden om processen te verbeteren en groei te stimuleren. Ontdek de voordelen voor jou.
Xafax verwelkomt Creo Betaalsystemen in de Xafax-familie en zet in op toekomstige groei en innovatie
Actueel
09 okt
Overname nieuws: Creo wordt onderdeel van Xafax!
Xafax verwelkomt Creo Betaalsystemen in de Xafax-familie en zet in op toekomstige groei en innovatie.
Cybersecurity voor kleine bedrijven: tips voor effectieve bescherming met beperkte middelen
Tips
26 sep
Cybersecurity voor kleine bedrijven
10 praktische cybersecuritytips voor kleine bedrijven met kleine budgetten.
Case Study: Edese Golf Club Papendal
Case Study
21 sep
Case Study Edese Golf Club Papendal
Automatisering van transacties, zelfredzaamheid en innovatie voor een optimale golfclubervaring.
8 tips om jouw printkosten te verlagen zonder in te leveren op kwaliteit
Tips
20 sep
8 tips om printkosten te verlagen met Xafax
Leer efficiënt papiergebruik, zuinige printerkeuzes en meer voor financiële voordelen en een duurzame werkomgeving.
Het belang van regelmatige back-ups voor bedrijfsservers
Tips
28 aug
Het belang van regelmatige back-ups voor bedrijfsservers
Ontdek waarom regelmatige bedrijfsserver back-ups essentieel zijn voor gegevensbescherming en continuïteit.
Mobiel printen op kantoor: efficiëntie in je zak en printen op verzoek (PYOD)
Tips
16 aug
Mobiel printen op kantoor: efficiëntie in je zak en printen op verzoek (PYOD)
Verbeter kantoorproductiviteit met mobiel printen en het "Print Your Own Device" (PYOD) concept.
5 Voordelen van ICT Uitbesteden
Tips
03 aug
5 Voordelen van ICT Uitbesteden
Optimaliseer je bedrijf met kostenbesparing, efficiëntie en meer door ICT uit te besteden aan Xafax ICT. Bekijk de voordelen!
In gesprek met Bibliotheek Kennemerwaard
Case Study
02 aug
Case Study Bibliotheek Kennemerwaard
"Het lijntje is erg kort en dat werkt heel plezierig. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat we al 15 jaar fijn samenwerken.”