Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Computerchips worden duurder

Computerchips worden duurder

Door het eerder vermelde tekort aan computerchips gaat chipfabrikant TSMC haar prijzen aan het eind van het jaar verhogen. De fabrikant is van plan haar prijzen met 10 tot 20 procent te laten stijgen. Dit op basis van een artikel van de Wall Street Journal. 

De prijzen van de geavanceerde chips zullen naar verwachting met 10 procent verhoogd worden. Bij de eenvoudige chips moet rekening gehouden worden met een prijsstijging van 20 procent. De prijsverhoging zal rond de jaarwisseling van plaatsvinden. 

De hogere prijzen zijn het resultaat van de chiptekorten. Met de prijsverhoging wil TSMC de effecten van het tekort bestrijden en kunnen investeren in haar productie en research. Het Taiwanese bedrijf heeft plannen om in de komende drie jaar ruim 100 miljard dollar te investeren in fabrieken, machines en R&D. 

Deze prijsstijging zal ongetwijfeld duurdere laptops en mobiele telefoons tot gevolg hebben. Door de chiptekorten het afgelopen jaar waren de prijzen al flink gestegen en is het einde voorlopig nog niet in zicht. Voor vele bedrijven zal een overstap naar een andere fabrikant niet makkelijk zijn. TSMC is namelijk goed voor meer dan de helft van de wereldwijde chipfabricage en is voor de meer geavanceerde chips zelfs voor 90 procent van de wereldwijde productie verantwoordelijk. 

 

Heb jij hulp nodig in jouw zoektocht naar de juiste hardware? Wij helpen jou hier graag bij. 

 

Bron: Techzine