Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Google Cloud Print eindigt?

Bezorgd over de aankondiging dat Google Cloud Print eindigt? Wij hebben voor u de oplossing!

Google Cloud Print is een tool waarmee je op afstand over je internetverbinding kan printen. Google heeft aangekondigd dat haar Cloud Printdienst op 31 december 2020 ophoudt te bestaan. Het bedrijf adviseert gebruikers om voor die tijd op zoek te gaan naar een alternatief voor de op de cloud gebaseerde printservice, zoals de native afdrukfuncties van Chrome OS en Android.

Als expert op het gebied van cloudprinting heeft Xafax interessante alternatieve oplossingen.

Wat is cloudprinting?
Cloudprinten verwijst naar het proces van het verzenden van een document van een apparaat naar een printer zonder de noodzaak om stuurprogramma's of fabrikant-specifieke software te installeren.

Het is met name handig bij gebruik in combinatie met mobiele apparaten. Smartphones en tablets hebben meestal geen eigen afdrukfunctie of kunnen alleen afdrukken op een zeer beperkt aantal apparaten. Het is echter ook handig als u op een laptop werkt, weg van huis, op school of op kantoor.

Xafax is gespecialiseerd in het opzetten en beheren van uw printomgeving en is daarbij gecertificeerd reseller van Safeq, Papercut, Everyoneprint en Pcounter. Onze mobiele printoplossingen zijn geschikt voor printen via internet voor Mac (Airprint), Windows en Chromebooks.