Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Internet Explorer stopt ermee

Internet Explorer stopt ermee

Iedereen kent de browser wel maar bijna niemand maakt er nog gebruik van: Internet Explorer. Na 27 jaar trouwe dienst trekt Microsoft in 2022 officieel de stekker uit de browser. In de afgelopen jaren werd de browser steeds minder gebruikt dankzij een toename in populariteit van Chrome, Safari en Microsoft Edge. Volgens Microsoft zelf heeft het stoppen van de browser voor sommige bedrijven grote gevolgen.

Internet Explorer 11 zal de laatste versie zijn van de befaamde browser. Vanaf 15 juni 2022 wordt de browser niet meer ondersteund door de updates op Windows 10 en zal er geen nieuwe versie komen. Eerder werd al bekend gemaakt dat de Office 365 apps vanaf 17 augustus 2021 niet meer in de browser zullen werken.

 

Microsoft Edge

De toekomst ligt in de opvolger van Internet Explorer namelijk Microsoft Edge, schrijft Microsoft in een blog. De nieuwe browser is niet alleen sneller, veiliger en moderner, maar kan ook beter overweg met oude legacy websites en applicaties. Binnen Edge bestaat een compatibiliteitsmodus waarmee legacy websites en applicaties die het alleen in Explorer werkten het ook blijven doen.

Er zijn grote organisaties die gemiddeld 1700 oudere toepassingen hebben draaien die het alleen in Internet Explorer doen. Om te voorkomen dat deze programma’s het niet meer doen raadt Microsoft aan tijdig de mogelijkheden te checken. Op termijn zal de overstap naar Edge bedrijven tijd gaan besparen.

Internet Explorer werd in 1995 gelanceerd op de markt, als onderdeel van Windows 95. Op de Windows versies (98, 2000, XP enz.) daarna stond de browser vooraf geïnstalleerd op miljarden pc’s. Binnen enkele jaren groeide het programma uit tot de meest gebruikte browser ter wereld. Inmiddels wordt de browser nog sporadisch gebruikt en is de tijd aangebroken om afscheid te nemen.

 

Microsoft Edge logo