Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Meet: Arnold - Senior Software Engineer bij Xafax

Redactie Xafax Redactie Xafax
Meet: Arnold - Senior Software Engineer bij Xafax

Vertel eens, wie ben jij? 
Ik ben Arnold, 52 jaar en ik werk al bijna 27 jaar bij Xafax als Senior Software Engineer. Mijn eerste baan nog! Na mijn HTS ben ik bij Xafax gestart en ik ben niet van plan om hier weg te gaan. Xafax is eigenlijk mijn tweede huis, de sfeer is hier zo gemoedelijk, dat voelt gewoon goed. 


Hoe is je rol veranderd in de tijd dat je bij Xafax zit?
Niet heel veel hoor. Ik maakte toen software en nu nog steeds. De software is wel veranderd, van embedded software naar de backend van de software, zoals NetPay. Het is mooi om te zien dat we bij Xafax nu alles zelf bouwen, van behuizing tot software. Dat vind ik ook het mooiste aan mijn werk, je mag van scratch af aan wat bouwen. 


Wat doe je allemaal bij Xafax?
Nou van het begin dus met een idee, tot het maken, testen, updaten en functionaliteiten uitbreiden van de software. Heel breed dus. 
 

Als je 1 onderdeel moet kiezen, wat vind je dan het leukst? 
Vooral het begin. Van niets iets maken. Die eerste stap om van je idee een werkend product te maken. Als je dan uiteindelijk je product voor je hebt, en alles werkt en praat met elkaar, daar krijg ik energie van. 
 

Wat maakt het werken bij Xafax zo leuk?
Onderlinge contacten met collega’s tot de directie aan toe is heel gemoedelijk. Het is echt een familiebedrijf en de sfeer op kantoor is prettig.  


Je komt niet alleen naar kantoor toe, wie gaat er met je mee? 
Ik kom met Hunky, zij is een 7-jarige chihuahua. Ik neem haar mee in haar bench in de auto, of achter op mijn fiets in haar mandje. Ik neem haar nu ongeveer een half jaar mee naar kantoor.  

Hoe vindt Hunky het hier op kantoor? En je collega’s? 
Volgens mij helemaal prima. Ze rent ’s ochtends al naar binnen, even socializen met de collega’s. Ze krijgt genoeg aandacht zo. Als ze het weer zat is, dan komt ze liggen in haar bench naast mijn bureau. De collega’s vinden haar ook heel gezellig, dus dat zit goed.      


Wat is een project waar je met veel plezier op terug kijkt? 
Dat was natuurlijk het project wat we gedaan hadden in Australië, waar ik vervolgens ook 2 weken verbleef. Het project was een oplaadpunt voor de Australische chipknip, genaamd Proton. Dat hebben we zelf gebouwd, laten certificeren in Brussel, en geïnstalleerd in de regio van Melbourne. Ik weet nog dat de technicus daar tegen ons zei dat het “maar 3 uur reizen was” naar het oplaadpunt. Toen ik hem vertelde dat je hier in Nederland dan al 2 landen verder bent, keek hij mij wel verwonderd aan. 
 

Ik hoorde dat je in je vrije tijd nog weleens op een muziekfestival te vinden bent. Waar ga je naar toe? 
Dat zeker! TW Classic in België bijvoorbeeld. Daar ga ik al jaren naar toe. Als het kan ga ik ook graag naar Indian Summer, maar dat viel dit jaar in hetzelfde weekend. Ik ga ook regelmatig naar Port Zélande voor het Marillion Weekend, dat is om de 2 jaar. De eerste heb ik gemist, die was toen nog in Engeland, maar daarna ben ik er elke keer bij geweest! 

 

Tot slot…     

 • Papieren notities of digitaal? 
  Digitaal tegenwoordig. Ik gebruik een reMarkable.  

 • Honden of katten? 
  Als ik echt moet kiezen, dan toch honden. Maar ik heb ook 2 katten thuis.  

 • Rock of Disco? 
  Rock natuurlijk!  

 • Wie is je favoriete artiest? 
  Lastig, maar dan ga ik toch voor Golden Earring. De eerste band die ik ooit live gezien heb.  

 • Theater of de bioscoop? 
  Theater. Comedy of theaterconcerten vind ik erg leuk.  

 • Op de vrijdagmiddag borrel drink je:  
  Fris!