Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Nog 6 maanden tekort aan computerchips

Nog 6 maanden tekort aan computerchips

Het tekort aan computerchips waar we momenteel mee te kampen hebben duurt nog zeker tot de zomer. Dit heeft AMD-ceo Lisa Su aangegeven in gesprek met beursanalisten. Pas vanaf de tweede helft van dit jaar zullen de fabrikanten van computerchips weer kunnen voldoen aan de vraag.

Op dit moment is de vraag vele malen hoger dan wat de computerchipfabrikanten kunnen leveren met tekorten als gevolg. De reden voor de grote vraag is te vinden in de coronapandemie: door de vele thuiswerkers die er bij zijn gekomen en de versnelling die bedrijven hebben ingezet met hun digitalisering. Chipfabrikanten zien de hoge vraag in alle divisies terug: van cpu's tot de chips die in spelletjescomputers gaan. De chips die in de goedkopere pc's gaan zijn met name lastig te vinden.

Chipfabrikant AMD draaide in het jaar 2020 een recordomzet van zo'n 9,7 miljard dollar, 45 procent meer dan in 2019. De winst is ten opzichte van 2019 met maar liefst 630 procent gestegen. De winst en omzet hadden nog hoger uit kunnen vallen wanneer de productiecapaciteit hoger had gelegen.

Voorlopig zullen wij nog hinder ondervinden van deze leveringsproblemen, maar wij denken graag met u mee om tot passende oplossingen te komen.

bron: computable