Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Ransomware bescherming nu ook voor het mkb

Ransomware bescherming nu ook voor het mkb

Vroeger was beveiliging voor mkb-bedrijven relatief eenvoudig. Wij installeerden een antivirusprogramma, trainden de medewerkers, en hielden de software up-to-date. Vandaag de dag wordt er veel meer gewerkt vanuit ongecontroleerde netwerken, zoals tijdens het thuiswerken, wat de beveiliging lastiger maakt.

 

Antivirusprogramma's zijn te omzeilen

Daarbovenop kunnen de nieuwste bedreigingen antivirusprogramma’s omzeilen. Dit komt doordat antivirusprogramma’s afhankelijk zijn van een handtekening waaraan de bedreiging te herkennen is. Veel nieuwe bedreigingen hebben geen handtekening meer, waardoor antivirusprogramma’s niet goed werken. Een voorbeeld hiervan is ransomware. Dit is een soort virus dat een computer blokkeert en bestanden versleutelt. Pas als je losgeld betaalt aan de hacker zal jij de toegang terugkrijgen. Belangrijke kanttekening hierbij is dat in de meeste gevallen niet alles wordt teruggegeven na het betalen van losgeld. Ransomware-aanvallen kunnen daardoor erg vervelend zijn. Met EDR kunnen jij en jouw bedrijf zich beschermen tegen deze ransomware-aanvallen.

 

 

Voordelen van EDR- beveiliging ten opzichte van virusscanner

  Virusscanner EDR-beveiliging

Houdt bekende virussen tegen.

Helpt bij ‘ransomware’ door het systeem terug te zetten in de staat, vlak voordat de infectie plaats vond.

X

Maakt gebruik van slimme softwaretechnieken om bedreigingen te detecteren en te voorkomen.

X

Wanneer een bedreiging gezien wordt, wordt er vooraf, tijdens en achteraf bijgehouden wat het gevolg is geweest van deze aanval zodat de situatie teruggezet kan worden naar een moment vóór de infectie.

X

Door meer en slimmere technieken te gebruiken zal uw systeem minder belast worden waardoor uw systeem sneller zal zijn.

X  

 

Wist u dat?

  • Er dagelijks 300.000 nieuwe Malwarevirussen bijgekomen?
  • 43% van alle Cyber-attacks gericht zijn op het mkb?
  • 82% van alle Cyber-attacks niet werden ontdekt door traditionele antivirusprogramma's?
  • De gemiddelde kosten voor het herstel €301,- per eindgebruiker?
  • Het is niet een kwestie OF het jou overkomt, maar een kwestie van wanneer het jou overkomt. 

Bronnen: NCSC.nl, kro-ncrv, ag connect, Dutch IT-Channel & ICT Health

Recente nieuwsartikelen

Dat het steeds belangrijker wordt voor organisaties om gebruik te gaan maken van EDR blijkt wel uit de volgende nieuwsberichten van diverse websites.

Kortom: Bescherm uw bedrijf tegen ransomware aanvallen en voorkom problemen, want deze gaan zich simpelweg een keer voor doen. Hiermee beperkt u dataverlies, een gebrek aan continuïteit en bent u AVG-compliance.

 

Meer informatie

Wilt u gebruik maken van EDR of heeft u nog andere vragen over EDR of antivirus? Neem dan gerust contact met ons op! Via info@xafaxict.nl of bel ons op +31(0)72 750 18 00