Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Bedrijven moeten blijven investeren in de ondersteuning van thuiswerkers

Maarten Grooff Maarten Grooff

Bedrijven hebben, ondanks hun investeringen in IT het afgelopen jaar, nog steeds moeite met het ondersteunen van thuiswerkers. Na onderzoek van Dynabook blijkt dat er meer investeringen nodig zijn in remote IT-support, cloud gebaseerde samenwerkingstools en laptops.

 

Uit het onderzoek blijkt dat het op afstand werken voor sommigen nog steeds een grote uitdaging is. Met name de gebieden zoals productiviteit en samenwerken hebben te lijden onder het op afstand werken. Goede IT-ondersteuning is hierbij cruciaal. Bedrijven hebben daardoor geïnvesteerd in hun IT-faciliteiten en bijvoorbeeld laptops, zodat de medewerkers goed ondersteund kunnen worden. Toch blijkt uit het onderzoek dat één derde van de respondenten van mening is dat er nog veel winst valt te behalen.

 

Samenwerken in de cloud

Dat investeringen in de IT belangrijk zijn voor de ondersteuning van medewerkers op afstand is duidelijk. De helft van de respondenten geven aan dat zij hier flinke verbeteringsstappen in willen maken. Volgens Dynabook is het hierbij belangrijk dat bedrijven weloverwogen aankoopbeslissingen maken, zeker als het gaat om samenwerkingstools.

 

De bedrijven die momenteel naar samenwerkingstools kijken, oriënteren zich vooral op cloud gebaseerde oplossingen. Bedrijven besteden, door de coronapandemie, meer aandacht aan de aanschaf van cloudoplossingen en samenwerkingstools dan daarvoor.

 

Vergeet laptops niet

Volgens Dynabook moeten bedrijven ook meer aandacht besteden aan het aanschaffen van laptops die geschikt zijn voor het hybride werken. Laptops zijn tijdens de lockdown onmisbaar gebleken. Gedurende de pandemie zijn bedrijven dan ook steeds meer aandacht gaan besteden aan de aanschaf van laptops. Het blijft alleen niet bij het aanschaffen van nieuwe laptops. Ook de huidige laptops zullen aan de tand gevoeld moeten worden. Voldoen deze nog aan de vereiste specificaties, draaien de belangrijkste applicaties er nog goed op? Nu het hybride werken niet gaat verdwijnen zullen bedrijven de laptops van medewerkers goed moeten beheren, zodat zij op kantoor of thuis altijd kunnen werken.

 

Bron: Techzine