Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Covid-19 en contactloos betalen

Als maatregel om de verspreiding van het coronavirus in te dammen is de limiet voor contactloos betalen zonder pincode verhoogd.

Veel studenten betalen contactloos met hun betaalpas. Maar er komen steeds meer mogelijkheden. Betalen met je mobiel (QR), horloge of via een polsbandje.

Hoe werkt contactloos betalen?

Bij contactloos betalen houd je een betaalpas, smartphone of wearable bij de betaaltoepassing. Vaak heb je dan al direct betaald. Soms moet je nog een pincode intoetsen. Dat is afhankelijk van de hoogte van het bedrag en/of de app die je gebruikt.

Contactloos betalen is al behoorlijk ingeburgerd. De meeste onderwijsinstellingen waren al cashless en in 2019 was ook bijna 70% van alle elektronische betalingen in Nederland contactloos.

Xafax NetPay

Onze toegevoegde waarde is dat wij naast contactloos betalen een eigen cloud betaalplatform hebben gebouwd, waarmee op basis van rechten kan worden bepaald wat gebruikers mogen of kunnen. Het platform maakt het mogelijk om de juiste prijs en korting te bepalen en toe te passen gebaseerd op de identiteit van de gebruiker.

Betalen met je mobiel

Xafax biedt hiervoor een unieke app. Hiermee kunnen studenten Saldo checken, opwaarderen en mobiel betalen en dat is nog lang niet alles, want de app zit vol handige functies. De myNetPay app is gratis te downloaden via Google Play en de App Store.