Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Meet: Mathijs - Servicedesk Medewerker bij Xafax ICT

Redactie Xafax Redactie Xafax
Meet: Mathijs - Servicedesk Medewerker bij Xafax ICT

Meet Mathijs - Servicedesk medewerker bij Xafax ICT

Vertel eens, wie ben jij? 

Ik ben Mathijs, 20 jaar oud en ben net begonnen met mijn ICT-carrière bij Xafax als Servicedesk Medewerker. Vanaf augustus ga ik een BBL-opleiding ‘expert-it systems and devices’ volgen. 

  

Je bent net begonnen bij Xafax, hoe zijn je eerste weken bevallen? 

Mijn eerste weken zijn goed bevallen. Toen ik hier begon met werken mocht ik gelijk de telefoon opnemen. Voor mij voelde dit als een behoorlijk grote stap, aangezien ik zoiets nog niet gewend was. Gelukkig heb ik goede collega’s waaraan ik vragen kan stellen als het nodig is, wat het opnemen van de telefoon weer een stuk makkelijker maakte. 

  

Waar komt jouw interesse in techniek vandaan? 

Mijn interesse voor techniek begon al toen ik klein was. Zoals veel mensen begon ik met gamen en vond ik elektronica fascinerend. Toen ik wat ouder werd ben ik servers voor games gaan hosten voor mij en mijn vrienden. Hoe meer ik van dat soort projecten deed hoe leuker ik de techniek begon te vinden. 

  

Welke tech websites lees je graag? 

Zelf lees ik amper dingen op tech websites, dit doe ik alleen als ik problemen aan het oplossen ben. Wel kijk ik redelijk veel tech dingen op YouTube, bijvoorbeeld Linus Tech Tips. Ik kijk bijna dagelijks filmpjes over samenvattingen van dingen die gebeuren in de tech industrie. 

  

Naar welke IT-ontwikkeling kijk je uit? 

Dit vind ik nogal een moeilijke vraag, omdat er zo veel dingen in de IT gebeuren. Een ontwikkeling waar ik naar uitkijk is misschien wel de batterij technologie. Hoe beter de accu’s worden hoe handiger het is. Auto’s en fietsen kunnen verder rijden dan eerst, telefoons en laptops gaan langer mee en je zou dan zonne-energie op kunnen slaan en later zelf gebruiken, wat zonnepanelen een stuk logischer maakt. 

  

Wat zou je graag voor functie willen vervullen in de toekomst of welke werkzaamheden zou je het liefst doen? 

Eigenlijk weet ik het antwoord hier niet echt op. Ik begin net met werken in de ICT, dus ik heb niet echt ervaring met werkten in de praktijk, dus dan wordt het overwegen van werkzaamheden nogal moeilijk. Voor nu zit ik met mijn baan bij Xafax ICT wel goed en heb ik niet de behoefde om van functie te veranderen. 

  

Welke eigenschappen heb jij die nuttig zijn in de IT-wereld? 

Eigenschappen die handig zijn voor de IT-wereld is goed kunnen onderzoeken en dingen kunnen Googlen. Verder is het goed kunnen communiceren met mensen ook belangrijk, maar deze eigenschap is voor veel meer dingen handig dan alleen IT. 

  

Waar ben jij te vinden in je vrije tijd? 

Vaak ben ik gewoon rustig thuis, zoals veel mensen. Ik vind films en series kijken leuk en ik hou nog steeds van elektronica, maar als ik daar niet mee bezig ben, dan ben ik hoogstwaarschijnlijk met vrienden wat leuks aan het doen. 

 

Tot slot... 

 • Laatste elektronische aankoop? 
  Elektrische fiets, zodat ik de lange afstand van werk naar huis makkelijker kan overbruggen.  

 • Singleplayer of Multiplayer of CoOp? 
  Als ik alleen speel singleplayer met vrienden multiplayer of CoOp. 

 • iOS of Android? 
  Beide, IOS is stabiel en werkt altijd, Android is meer open, waardoor je er vaak meer mee kan doen en personaliseren.

 • WhatsApp of Signal? 
  Whatsapp aangezien niemand die ik ken Signal gebruikt. 

 • Pinnen met een bankpas of telefoon/watch?
  Telefoon, dat is gewoon sneller

 • Welk technisch apparaat gebruik je thuis het meest? 
  Dat is toch wel mijn telefoon. 

 

Ook werken bij Xafax ICT? Bekijk de vacatures van Xafax ICT.