Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Office 2021 wordt tegelijk met Windows 11 gelanceerd

Maarten Grooff Maarten Grooff
Office 2021 wordt tegelijk met Windows 11 gelanceerd

Op 5 oktober 2021 wordt samen met Windows 11 het softwarepakket Office 2021 uitgebracht. Het pakket is te verkrijgen door middel van een eenmalige aanschaf en bevat alle bekende Office-programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en OneDrive. Microsoft is naar verluidt van plan het nieuwe Office-pakket vijf jaar te ondersteunen. Office 2019 wordt namelijk ook vijf jaar ondersteund.

Office is de tegenhanger van Microsoft 365, een abonnement voor bijna dezelfde programma’s. Microsoft benadrukt echter wel dat Microsoft 365 een aantal extra mogelijkheden biedt die niet beschikbaar zijn via Office 2021. Zo noemt het bedrijf cloud-gerelateerde functies, automatisering door middel van kunstmatige intelligentie en geavanceerdere beveiligingsfuncties.

Ook is er een ander pakket beschikbaar voor commerciële klanten, dit is het Office LTSC (long-term service channel). Hierbij zit onder andere een toegewijde donkere modus voor alle software. Het is niet duidelijk of deze functie ook naar het reguliere Office 2021 pakket overgeheveld wordt.