Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

OneDrive-ondersteuning stopt voor oude Windows versies

Maarten Grooff Maarten Grooff
OneDrive-ondersteuning stopt voor oude Windows versies

Microsoft heeft bekend gemaakt dat vanaf maart 2022 OneDrive niet meer op Windows 7, 8 en 8.1 ondersteund wordt. Hiermee vervalt de mogelijkheid om lokale gegevens automatisch met de cloud te synchroniseren.

Ook OneDrive updates zijn vanaf maart 2022 alleen nog maar voor gebruikers van Windows 10 en 11. De gebruikers van oudere versies hebben echter wel nog steeds toegang tot OneDrive bestanden, het is alleen niet langer mogelijk de lokale gegevens automatisch te synchroniseren met de cloud, dit neemt een van OneDrive grootste pluspunten weg.

 

Tijd voor een upgrade

De reden dat OneDrive niet meer ondersteund zal worden is omdat Microsoft al haar energie wil richten op de nieuwe versies van Windows, zegt een woordvoerder van Microsoft. Dit om gebruikers een up-to-date en een veilige ervaring te geven met deze nieuwe versies. Hierbij is de OneDrive ondersteuning voor Windows 7, 8 en 8.1 geen onderdeel. Daarom adviseert het softwarebedrijf om naar Windows 10 of 11 te updaten om mogelijke problemen met OneDrive te voorkomen.

Dit nieuws volgt niet veel later nadat Microsoft een punt heeft gezet achter de Windows 7-ondersteuning. Om deze reden wordt aan steeds meer mensen geadviseerd om de overstap te maken naar de nieuwere versies. Als je overstapt naar Windows 10 wordt dit volgens Microsoft tot 2025 ondersteund. Als je een overstap wilt doen voor de langere adem is de upgrade naar Windows 11 een logischere stap. Hiervoor moet je apparaat wel in aanmerking komen.

 

Wilt u weten of uw apparatuur een upgrade nodig heeft naar een nieuwere Windows versie? Of een andere ICT gerelateerde kwestie? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

 

Bron: Techzine