Menu
Contact
Menu Contact
Tips

Prijzen Microsoft 365 Copilot bekend. Dit is wat je betaalt én wat je ermee kunt.

Valentijn van Ramshorst Valentijn van Ramshorst

Microsoft heeft de prijzen van zijn Copilot-AI-assistent voor bedrijven bekend gemaakt. De feature moet zo’n 30 dollar per gebruiker per maand gaan kosten. In dit artikel lees je meer over Microsoft Copilot, wat je er mee kunt en wat de voordelen zijn voor jouw organisatie.

 

Wat is Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot is een generatieve AI-assistent die is gebaseerd op GPT4 en wordt verwerkt in de kantoortoepassingen van Microsoft 365. Met deze feature kunnen de Microsoft 365-applicaties door middel van artificial intelligence e-mails, presentaties, documenten en nog veel meer produceren.  De functie wordt op termijn toegevoegd aan Microsoft 365 E3, E5, Business Standard en Business Premium.  

 

Wat betaal je voor Microsoft Copilot?

De Copilot AI-assistent kost 30 dollar per gebruiker per maand. Dit bedrag komt bovenop de reguliere kosten voor een zakelijk Microsoft 365-abonnement. Daarmee is de functie moeilijk goedkoop te noemen. Vergeleken met een standaard abonnement is de AI Copilot versie bijna twee keer zo duur! Dat is niet zo gek, want de investeringen voor de ontwikkeling van generatieve AI zijn enorm. De europrijzen van Microsoft Copilot zijn nog niet bekend.

 

Wat levert de Copilot van Microsoft jouw bedrijf op?

Besluit je de functie te gebruiken, dan helpt de Copilot assistent je door Word-documenten te schrijven, Excel-spreadsheets te analyseren, PowerPoint-presentaties te ontwerpen, een Outlook-inbox te controleren en Teams-meetings samen te vatten. Dit alles geeft de productiviteit binnen jouw organisatie natuurlijk een flinke boost. Als je de Copilot effectief weet in te zetten, krijg je dus zeker waar voor je geld!

Volgens Microsoft hebben zo’n zeshonderd zakelijke klanten inmiddels toegang tot Copilot. Wanneer de feature uitkomt voor alle Microsoft gebruikers is nog niet bekend.

 

Bing Chat Enterprise

Microsoft Copilot krijgt ook de functionaliteit van Bing Chat Enterprise geïntegreerd. Dit is een zakelijke versie van de AI-chatbot van Microsoft die er voor zorgt dat er geen bedrijfsgegevens uitlekken door het gebruik van de chatbot. Gegevens uit Bing Chat Enterprise-gesprekken worden niet gedeeld of gebruikt om de chatbot te trainen en chatgesprekken worden niet opgeslagen. Verder lijkt de feature hetzelfde als de gewone versie van Bing Chat.

Bing Chat Enterprise wordt zonder extra kosten toegevoegd aan Microsoft 365 E3, E5, Business Standard en Business Premium. De functie wordt ook los aangeboden voor 5 dollar per maand.