Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Sharp brengt veilige printers voor thuiswerkers op de markt

Sharp brengt veilige printers voor thuiswerkers op de markt

Het is een verhaal dat we dezer dagen van veel vendoren horen: waar de eerste maanden van de pandemie genoegen genomen moest worden met houtje-touwtje oplossingen om thuiswerkers aan de slag te zetten, is het nu hoog tijd dat de werkplek thuis even serieus wordt ingericht als die op het inmiddels al bijna een jaar verlaten kantoor. Het probleem is dat medewerkers die thuiswerken met zeer vertrouwelijke bedrijfs- en persoonsgegevens ook af en toe een print daarvan moeten maken. Veelal worden deze bestanden op een thuisprinter afgedrukt die niet is toegestaan op het bedrijfsnetwerk. 

Voorkom een datalek

Het bedrijf schetst het probleem zelf heel aardig: de laptop van de werknemer is doorgaans behoorlijk beveiligd met anti-malware, versleutelde opslag en fatsoenlijke authenticatie. Bestanden worden per e-mail doorgestuurd naar een privé e-mailadres. Ze worden geopend op een minder goed beveiligde privé-computer waarna de documenten worden afgedrukt op een privé-printer. De e-mail met bedrijfsgegevens wordt daarna niet verwijderd uit de mailbox en blijft toegankelijk via de privé-computer en mobiele telefoon. Hierdoor ontstaat er voor bedrijven vaak onbewust een datalek.

De oplossing

De oplossing hiervoor is echter simpel en breed beschikbaar. Sharp lanceert nu multifunctionele printers voor werknemers die met vertrouwelijke data omgaan. Deze zijn aan te sluiten op vertrouwde notebooks, zodat deze van de juiste beveiligingsinstellingen zijn voorzien. Veel van de huidig beschikbare printers hebben de functionaliteit om alle data die verzonden wordt naar de printer en de data op de printer te versleutelen met de allerhoogste encryptie. Daardoor kan de data niet teruggehaald kan worden als de harde schijf in handen van een ander komt

Nieuwe modellen

Sharp voegt vier nieuwe compacte high-speed zwart-wit MFP's en printers toe aan zijn A4-assortiment. De MX-B427PW / MX-B427W en MX-B467P / MX-B467F bieden krachtige afdruksnelheden, optimale databeveiliging en draadloze connectiviteitsfuncties, allemaal in een compact ontwerp en voorzien van een veelzijdige reeks uitgebreide toepassingen voor thuiswerkomgevingen of op kantoor. Naast een modern ontwerp en ruimtebesparende modulaire configuratie zijn de nieuwe modellen voorzien van Sharp's kenmerkende meerlaagse beveiligingsfuncties die helpen om informatie veilig te houden in het document, op het apparaat en via het lokale netwerk.