Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Wat is IoT precies?

Redactie Xafax Redactie Xafax

Wat is IoT (Internet of Things) en Nederlands vertaald: het internet der dingen? Het internet der dingen (IoT) is een concept dat complex is geworden. Hier is een eenvoudige uitleg van wat het is en hoe het je hele bestaan beïnvloedt.

Maar wat is het precies?
Het internet der dingen is het internetgeschikte karakter van moderne fysieke apparaten, voertuigen en gebouwen. Mogelijk hebt u ook gehoord van IoT-producten als verbonden apparaten of slimme apparaten.

Hoe werkt het internet der dingen?
Typisch, Internet of Things-apparaten hebben sensoren en software die het verzamelen en uitwisselen van gegevens via internet mogelijk maken. IoT-objecten kunnen op afstand worden bestuurd om directe integratie met computersystemen mogelijk te maken, wat naar verluidt resulteert in economisch voordeel en verbeterde efficiëntie voor gebruikers.

IoT-winkeltoepassingen kunnen bijvoorbeeld de locatie van een telefoon volgen om de winkelgewoonten van een persoon te leren. Bedrijven zullen deze gegevens gebruiken om individuen te targeten met speciale aanbiedingen voor hun favoriete winkels en producten.

Een winkel-app kan ook linken naar een slimme koelkast, die bepaalt welk voedsel nodig is (op basis van eerdere consumptie) en de boodschappenlijst rechtstreeks naar de telefoon van een persoon stuurt. Het is zelfs heel goed mogelijk dat een slimme koelkast producten automatisch kan bestellen zonder enige menselijke interactie.

IoT: een simpele uitleg
Het internet der dingen is alles dat verbinding maakt met internet. Het internet der dingen kan ook de huisbeveiliging verbeteren, via een melding of live camerafeed die naar uw telefoon wordt gestuurd wanneer iemand uw huis binnenkomt. IoT kan zelfs de droom van een zelfvoorzienend huis mogelijk maken. Stel je voor dat je een bad neemt, stofzuigt of de waterkoker opzet - gewoon door een slimme app te gebruiken.