Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Windows 11 is aangekondigd door Microsoft

Windows 11 is aangekondigd door Microsoft

Microsoft heeft zojuist Windows 11 de opvolger van windows 10 aangekondigd. Panos Panay, Chief Product Officer Microsoft zegt dat het een besturingssysteem is dat je dichterbij de dingen brengt waar je van houdt.

In de update van Windows moet de user interface verbeteren. In het design van Windows 11 zien we applicaties en vensters met afgeronde hoekjes. Het moet makkelijker worden Windows te gebruiken zijn zonder toetsenbord, door aanpasbare applicatievensters en betere ondersteuning voor een stylus. Ook wordt het startmenu van een update voorzien en krijgt de startknop een nieuwe look.

 

Prestatieverbeteringen en updates

Naast de visuele veranderingen belooft Windows 11 een prestatieverbetering te leveren, zoals het surfen op internet via Microsoft Edge. Ook zou Windows 11 moeten zorgen voor een langere batterijduur op mobiele apparaten. En zou de grootte van updates met 40% verkleind moeten zijn, volgens de Chief Product Officer.

Naast Windows zelf zal ook Microsoft Teams een grote update krijgen bij de lancering. Het lijkt erop dat Microsoft Teams meer chatfuncties zal krijgen. Er komt een interface binnen Microsoft Teams waarbij chats in een losstaand venster worden getoond. De contacten die je hebt meest gebruikt zullen als pop-up in de startbalk worden getoond. Ook zullen er meer videoconferencing-functies komen, zoals het eenvoudiger kunnen deelnemen aan videogesprekken.

 

Microsoft Store

Naast de update van Windows heeft Microsoft naar eigen zeggen de Microsoft Store verder uitgebouwd. Volgens Panos Panay is de Windows Store de veiligste en snelste manier binnen Windows om software binnen te halen. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de ‘commerce engine’ waarbij Microsoft een commissie van 12 procent van het aankoopbedrag vraagt. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een eigen payment processor waarbij de ontwikkelaar het volledige aankoopbedrag kan houden. Microsoft lijkt zich hiermee te willen onderscheiden van Apple dat via de App Store vaak tientallen procenten aan commissie vraagt.

 

Opvallend

Windows 11 zal Android-apps gaan ondersteunen. Tijdens de presentatie was te zien dat Android-Apps te verkrijgen zullen zijn via de Amazon app store. Hierdoor zullen er miljoenen extra apps naar het Microsoft-platform komen. Verder streeft Microsoft ernaar om Windows 11 één keer per jaar een grote feature update te geven. De verwachting is dat Windows 11 aan het eind van het 2021 beschikbaar zal zijn.