Menu
Contact
Menu Contact
Actueel

Windows 11 lanceert in oktober

Maarten Grooff Maarten Grooff
Windows 11 lanceert in oktober

Op 5 oktober 2021 wordt Windows 11 beschikbaar gemaakt als gratis upgrade van Windows 10. De upgrade zal in fases worden aangeboden. De Android app-integratie is namelijk uitgesteld tot 2022. Verder heeft Microsoft, zoals in een eerder artikel vermeld, de systeemeisen voor Windows 11 een paar keer aangepast. Desondanks zal Windows 11 niet voor iedereen beschikbaar worden.

Windows 11 wordt niet in een keer uitgebracht, uiteraard komen eerst de nieuwste pc’s in aanmerking voor een upgrade. Microsoft verwacht dat half 2022 alle systemen gebruik kunnen maken van de gratis upgrade, tenzij gebruikers ervoor kiezen om handmatig naar Windows 11 te updaten.

Microsoft wil bedrijven en consumenten eigenlijk dwingen hun systemen te vernieuwen. Windows 11 zal alleen beschikbaar zijn voor de meeste pc’s die sinds 2017 op de markt zijn. Er is minimaal een TPM 1.2 chip nodig om in aanmerking te komen voor Windows 11. Maar Microsoft heeft laten blijken dat ze liever een TPM 2.0 chip zien. De andere systeemeisen zijn minimaal een 64bit dual core processor, 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagcapaciteit.

 

Geen haast

Je hoeft geen haast te maken met het overzetten van jouw systeem naar Windows 11, mocht je systeem namelijk niet aan de vereisten voldoen dan blijven er nog twee opties over. De eerste optie is Windows 10 blijven gebruiken; 14 oktober 2025 volledig ondersteund. De tweede optie is Windows 11 handmatig installeren; dit zal in veel gevallen wel werken maar het systeem zal geen beveiligingsupdates ontvangen. Dit is daarom ook af te raden.

Vanaf oktober zullen nieuwe computers worden aangeboden met Windows 11 door verschillende fabrikanten.

 

Idee Windows 11

Het idee achter Windows 11 is dat het beter inzetbaar is voor hybride werken. Microsoft Teams, de tool om sneller samen te werken via chat, video en het delen van bestanden speelt hierin een centrale rol. Microsoft probeert ook de Windows Store nieuw leven in te blazen door het voor ontwikkelaars en uitgevers aantrekkelijker te maken om apps voor Windows te ontwikkelen. Het moet in de praktijk nog maar blijken of dit plan van Microsoft gaat slagen.

Heeft u hulp nodig met de overgang naar Windows 11? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Bron: Techzine