Menu
Contact
Menu Contact
Tips

Mobiel printen op kantoor: efficiëntie in je zak en printen op verzoek (PYOD)

Raj Dhesi Raj Dhesi

Als werkgever doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw werknemers zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen werken. Een goed werkende ICT -en printomgeving is daarin misschien wel de belangrijkste factor. Een nieuwe trend binnen de printwereld is de opkomst van mobiel printen op kantoor.

 

Wat is mobiel printen?

Mobiel printen stelt werknemers in staat om vanaf elk gewenst apparaat, denk aan smartphones, tablets of laptops, te printen. Of ze nu thuis, onderweg of op kantoor zijn, het printproces kan direct worden gestart. Hiermee wordt het printproces naadloos geïntegreerd in de workflow en wordt een nieuwe dimensie van efficiëntie geïntroduceerd.

Mobiel printen vergroot de mobiliteit en flexibiliteit van werknemers. Bovendien levert het tijdsbesparing op, aangezien werknemers niet langer naar een specifieke printer hoeven te gaan om hun documenten af te drukken. Documenten kunnen op iedere printer worden afgedrukt. Dat vermindert de wachttijden bij de printer.  

 

Voordelen van mobiel printen

Naast dat mobiel printer werknemers tijd bespaart en flexibeler maakt, heeft het nog een aantal voordelen:

  1. Efficiëntie: Het gemak van mobiel printen draagt bij aan een hogere algehele efficiëntie van het kantoor. Printopdrachten kunnen direct worden verzonden, wat resulteert in een snellere voltooiing van taken en projecten.

  2. Minder Papierverlies: Met mobiel printen hebben werknemers meer controle over hun printopdrachten en kunnen ze zorgvuldiger selecteren wat ze daadwerkelijk nodig hebben om af te drukken. Dit kan leiden tot aanzienlijk minder verspilling van papier en inkt.

  3. Veiligheid: Moderne mobiele printoplossingen bieden vaak beveiligingsfuncties, zoals authenticatie en codering van printopdrachten. Dit verkleint het risico op vertrouwelijke informatie die op de printer achterblijft.

 

Print Your Own Device (PYOD):

Een interessante ontwikkeling binnen het mobiel printen op kantoor is het concept van "Print Your Own Device" (PYOD), ook wel Cloud printen genoemd. Dit houdt in dat werknemers hun eigen mobiele apparaten kunnen gebruiken om printopdrachten uit te voeren zonder dat ze specifieke bedrijfsapparatuur hoeven te gebruiken.  

 

Voordelen van PYOD:

  1. Gemak: Werknemers kunnen hun vertrouwde mobiele apparaten gebruiken om te printen, wat de leercurve minimaliseert en een intuïtieve printervaring biedt.

  2. Werken met externen en klanten: Externe werknemers of klanten kunnen (na autorisatie) ook gemakkelijk gebruik maken van de printservices, zonder dat ze daar een specifiek account voor hoeven aan te maken of een printer moeten toevoegen.

  3. Kostenbesparing: Bedrijven hoeven mogelijk minder te investeren in speciale bedrijfsapparatuur omdat werknemers hun eigen apparaten kunnen gebruiken. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren.

  4. Medewerkerstevredenheid: Het gebruik van persoonlijke apparaten kan bijdragen aan een hogere tevredenheid van werknemers, omdat ze kunnen werken met de apparaten waarmee ze het meest vertrouwd zijn.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van mobiel printen voor jouw organisatie?

Mobiel printen op kantoor en het concept van Print Your Own Device (PYOD) brengen een nieuw niveau van efficiëntie, flexibiliteit en gemak naar moderne kantooromgevingen. De voordelen, zoals tijdsbesparing, kostenbesparing en hogere productiviteit, maken deze technologieën aantrekkelijk voor bedrijven die streven naar een naadloze en moderne workflow.

Ben je benieuwd naar wat mobiel printen voor jouw organisatie kan betekenen? Neem direct contact op met Xafax.